Hitta hantverk hos gårdsbutiker

Hitta hantverk hos gårdsbutiker

Tjabba tjena hallå bloggen! Det har pratats en del om hantverk och några har undrat om jag känner till något ställe här nere i Småland som säljer hantverk av olika slag. Eftersom att till vardags bor i Kalmar så har jag ganska bra koll på vad som finns runt omkring, sen är jag kanske inte personen som har så mycket tid över till att åka runt på shoppingturer men det har jag en sambo som brukar göra. Hon har pratat om en gårdsbutik utanför Kalmar som säljer egentillverkade hantverk och det låter faktiskt lite spännande i mina öron. Varken jag eller min sambo vill ha ett hem med massproducerad inredning som säljs i varje gathörn, utan det är mycket roligare om man har något unikt. Jag kan inte vara den enda som tycker det är lite tråkigt att komma hem till någon bekant och så finns nästan exakt likadan inredning som en själv har hemma. Sen är det klart att det händer att man har samma saker, jag menar det är inte jättenkelt att få tag i unikt framtagna soffor eller större möbler för den delen. Däremot de lilla detaljerna och dekorationerna i inredningen är lättare att hitta i unika slag. En gårdsbutik är ett utmärkt exempel på ett ställe där det inte säljs någon massproduktion, sen finns det såklart butiker inne i stan som också erbjuder ett eget sortiment. Jag ska försöka åka med min sambo nästa gång hon ska till denna gårdsbutik, det kan bli en liten rolig utflykt och förhoppningsvis får vi med oss något hantverk hem. Det finns en del som behöver göras med våran inredning, vi flyttade ganska nyligen och alla våra gamla saker passar inte riktigt in i vårt nya hem så vi behöver en del nytt. Nu har det blivit dags att runda av här och önska er en trevlig dag! 


Kommentarer är stängda.